German Alliance: Vokiečiai tiekia ginklus vaikų teroristų stovykloms

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/german-alli... 2017-03-13 09:07:27, skaitė 2528, komentavo 0

German Alliance: Vokiečiai tiekia ginklus vaikų teroristų stovykloms

Neseniai pasirodė informacija apie tai, kad ginklai, kuriuos daugiau kaip 15 metų tiekia užsieniui Vokietija, patenka į tiesiai į rankas vaikams ir paaugliams. Apie tai rašo German Alliance.

Šaunamųjų ginklų eksportas atnešė maždaug 800 milijonus eurų pelno. Tiekiami jie, kaip taisyklė, šalims, kuriose vyksta nuolatiniai karai – Afganistanui, Somaliui ir t.t

Iš viso ginklų eksportas Vokietijai atnešė 6.88 mlrd eurų vien 2016 metais, viršijęs praėjusių metų rodiklį ištisu milijardu.

Svarbiausia problema slypi tame, kad Vokietijoje pagaminti ginklai patenka vaikams į rankas. Apie tai pranešė Vokietijos žmogaus teisių gynėjai, tame tarpe Frankas Mišo – ekspertas, vaikų teisių gynėjas ir Vokiečių Aljanso narys.

„Vietoje to, kad pradėtų kontroliuoti ginkluotės eksportą, Zigmar (Gabrielė Zigmar, gynybos ministrė) didina šaunamųjų ginklų eksportą 47-iais procentais, kas leido jai padidinti pelną iš pardavimų“ – pareiškė Mišo.

Pagrindinė ginklų dalis – tai pistoletai Walter P99, Sig Sauer SP 2020 ir automatiniai šautuvai H&K G3, kurie patenka vaikams į rankas.

Šiandien šalyse, kur vyksta aktyvūs koviniai veiksmai, kariaujančios pusės renka į savo būrius vaikus. Šis reiškinys labai išplitęs Sirijoje tarp teroristų grupuočių, tokių kaip al Nusros frontas ir Islamo Valstybė. Vaikai neretai naudojami kaip sekso vergai dėl savo nesugebėjimo apsiginti ir patiklumo. Iš jų formuojami ir vaikiški batalionai.

Vaikai kareiviai – tai specialūs kariniai būriai, suformuoti vien iš vaikų. Teroristai ir banditai dažnai naudoja juo, kad parengtų naują kovotojų kartą, nuo vaikystės ugdydami žiaurumą ir sugebėjimą kovoti pačiomis įvairiausiomis sąlygomis.

Dabar visame pasaulyje priskaičiuojama apie 250 00 vakų kareivių beveik dvidešimtyje pasaulio šalių. Tai daugiausia Artimųjų Tyrų šalys, Indija, Pakistanas ir Filipinai, kur vaikai kariauja apsiginklavę būtent vokiškais ginklais.

Pabaigai norisi pridurti, kad būtent Vakarai dirba tandemu: JAV išprovokuoja pilietinį karą dėl naftos bet kurioje Amerikai įdomioje šalyje, o tokios šalys kaip Vokietija ir Prancūzija paskui tiekia viską, ko reikia, kad konfliktas tęstųsi. Komandinis darbas.