Gera žinia lietuviams: Motorolos ir Givio žudikai buvo apmokyti NATO instruktorių Lietuvoje ir Latvijoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/gera-z... 2017-03-15 08:39:42, skaitė 3657, komentavo 0

Gera žinia lietuviams: Motorolos ir Givio žudikai buvo apmokyti NATO instruktorių Lietuvoje ir Latvijoje

Kovo 13 d. RIA Novosti pranešė, kad ukrainiečių kariai Sergejus Ivančiukas-Fugasas ir Ivanas Dejevas-Zona, prisipažinę, kad vykdė diversinę veiklą Donbase, buvo apmokyti NATO instruktorių Lietuvoje ir Latvijoje.

Pasak LNR saugumo ministro Leonido Pasečniko, būtent šie aštuntojo specialiųjų Ukrainos pajėgų pulko kariai nužudė Michailą Tolstych-Givi.

Patys ukraniečių kariai prisipažino nužudę ir LNR liaudies milicijos vadovą Olegą Anaščenką bei Arseną Pavlovą-Motorolą.

I. Dejevas papasakojo, kad jį ir kitus aštuntojo pulko karius apmokė NATO instruktoriai Lietuvoje ir Latvijoje. Šią informaciją patvirtino ir Ukraina, ir Latvija, Lietuva jos nekomentavo.

NATO specialistai iš JAV pagal programą JMTG-U apmoko Ukrainos kolegas. Instruktoriai parenkami iš Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Minėtasis pulkas įsikūręs Chmelnickio mieste. Jau 29 jo nariai sėkmingai baigė JMTG-U apmokymus.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos interesams Ukrainoje atstovaujantis Švedijos pilietis Jonas Ohmanas praėjusių metų valstybinio transliuotojo LRT gruodžio 20 d. tiesioginiame eteryje yra pranešęs, kad Lietuvos „parama daro tam tikrus efektus, apie kuriuos negalima garsiai šnekėti“.

„Kokius?“ - paklausė žurnalistas.

„Nu gerai… Sakykim, naikinami Rusijos kariuomenės specialistai su mūsų pagalba“, - informavo Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija.

Visą interviu su Lietuvos atstovu žiūrėkite publikacijoje „Su lietuvių pagalba Ukrainoje naikinami Rusijos kariuomenės specialistai“.

Taigi, jei RIA Novosti sako tiesą, Lietuva gali didžiuotis mūsų valstybei Ukrainoje atstovaujančiu Švedijos piliečiu, kurio pasakytus žodžius patvirtina kokybiški darbai, – Rusijos atstovų nužudymai Donbase.

Šaltinis: ria.ru

Keli susiję:

Seimo NSGK pirmininkas nevertina užsieniečių veiklos Lietuvos teritorijoje   

Lietuvos atstovas Ukrainoje: ukrainiečiai pradeda specialiai stengtis žudyt būtent rusus     

Reikalingos Lietuvos veliavos, kurios bus panaudotos karo Ukrainoje zonoje     

Su lietuvių pagalba Ukrainoje naikinami Rusijos kariuomenės specialistai