Kaip paprastai ir teisėtai apiplėšti žmogų?

Autorius: Ec Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/07/kaip... 2017-07-11 20:30:43, skaitė 3042, komentavo 0

Kaip paprastai ir teisėtai apiplėšti žmogų?

Svarbiausia teisėto apiplėšimo sąlyga – kad apiplėštasis nesuprastų, kad yra apiplėštas, o labiau pasiduodantys apkvailinimui dar ir su džiaugsmu leidžiasi apiplėšiami bei visokeriopai liaupsina plėšikus bei patį plėšimą.

Apiplėšti vieną žmogų teisėtai sunku, jis labai nesunkiai tai supras palyginęs save su neapiplėštu kaimynu.

Apiplėšti daug žmonių, tarkime kurią nors socialinę grupę yra žemiai paprasčiau.

Šioje srityje dirba vietiniai plėšikai, kuriuos mes visi ar ne visi lyg ir išrinkome. Tai daroma mokesčių pagalba, vėliau tuos mokesčius įsisavinant per finansavimus kokių nors projektų ir per pažintinius, otkatinius, kyšinius ir kitokius kanalus pinigus susigrąžinant. Tarkim reikia apiplėšti visus turinčius automobilius, nekilnojamąjį turtą ar nesvarbu ką. Pirmiausiai įvedamas „socialiai teisingas“ mokestis patiems turtingiausiems. Tie turtingiausi nepatenkinti, vidurinei klasei nusispjaut, – jų tai neliečia, biedniausi net ir džiaugiasi – taip ir reikia tiems „kurkuliams“. Kiek vėliau mokesčio riba pažeminama apimdama jau ir vidutinę klasę, turtingieji jau pritaria – „teisingai, kodėl tik męs turime mokėti“, vidutinieji pyksta, biedniausi vėl – taip ir reikia tiems „kurkuliams“, kiek vėliau tas mokestis pasidaro visuotinis, aprėpdamas ir biedniausius, o į jų pasipiktinimus jau niekas dėmesio nebekreipia. Šiuo atveju laimi turtingiausi, jie turi galimybių teisiškai šiuos mokesčius susimažinti ar visai jų išvengti naudojantis specialiai jiems paliktomis įstatymų spragomis.

Apiplėšti visą šalį dar paprasčiau, anksčiau nesusimastydavau, nes nesupratau šio visiškai akivaizdaus plėšimo. Paskutinis pavyzdys – €uro įvedimas. Visi žinome ir atsimename, kad lito į €urą keitimo kursas buvo 3,45 : 1. Dabar gi šis kursas artėja link 1 :1, ir ką gi tai reiškia? ogi tai, kad €uro kursas lito atžvilgiu buvo dirbtinai užkeltas (kažkokia yra ir infliacijos įtaka, bet ji nėra didelė). Litrui pieno, kepalui duonos ar bet kokiai kitai prekei sąnaudų reikia tiek pat, o kaina išaugo trigubai. Reiškia ir mes, turiu galvoje mūsų šalį, parsidavėme trigubai pigiau ir visas europines paramas derėtų dalinti iš tiek pat. Čia turiu galvoje, – ne €uro kursas buvo užkeltas, ne, – tai lito kursas buvo sumažintas.

Šiais atvejais lyg ir viskas aišku, bet į vieną klausimą iki šiol atsakymo neturiu, gal kas iš skaitytojų padės. 2008 metais, statybų ir kito vartojimo bumo viršūnėje naftos kaina buvo pasiekusi 149 USD/barelį. Aš, kadangi vedu buhalteriją, benzino pirkimo kvituose matau kainą 2,7 Lt./litrą. Dabar gi naftos kaina žemesnė daugiau nei tris kartus, o benzino kaina gerokai aukštesnė. Aš maniau, kad tai dėl mano aprašyto paskutiniojo apiplėšimo būdo, bet taip yra ir vakarų valstybėse, kuriose valiutų nekeitė. Užbėgdamas į priekį pasakysiu, kad mokesčiai keitėsi proporcingai kuro kainai. Taigi – naftos perdirbėjas perka naftą trigubai pigiau, kuro pardavimo kolonėlių pelno procentas liko tas pats, reiškia kuro pardavėjai perka kurą gerokai brangiau, nei tuomet, kai nafta buvo trigubai brangesnė. Mano galva viršpelniai lieka pas perdirbėjus, bet ir jie skundžiasi, kad nieko virš neuždirba. Taigi, kur pinigai?

Mūsų skaitytojas: Ec