NSGK pirmininkui Vytautui Bakui Rusija bando keršyti už tyrimą dėl Mindaugo Basčio

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nsgk-p... 2017-08-17 09:29:33, skaitė 902, komentavo 0

NSGK pirmininkui Vytautui Bakui Rusija bando keršyti už tyrimą dėl Mindaugo Basčio

screen-shot-2017-08-16-at-19-46-13.png
R. Juknevičienė (dešinėje). Nuotr. facebook.com

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako pavaduotoja Rasa Juknevičienė socialiniuose tinkluose pranešė apie dar vieną Rusijos bandymą atakuoti su Rusijos minkštosiomis ir kietosiomis galiomis kovojančius Lietuvos patriotus. Taip pat konservatorė priminė ir tamsiąją V. Bako dėmę, kada jis parašė raštą Rusijos ambasadai.

„Šiandien sulaukiau žurnalistų skambučių, kad pakomentuočiau pasirodžiusią informaciją apie NSGK pirmininko Vytauto Bako iniciatyvas 2011 metais. Tuomet jis vadovavo VRM pareigūnų profsąjungai ir parašė raštą Rusijos ambasadai, prašydamas padėti užmegzti ryšius su šios šalies profsąjungomis. Veiksmas, aišku, keistas ir net žalingas, tačiau tuo metu Lietuvoje vyravo naivus naratyvas Rusijos atžvilgiu. Panašu, kad Kremlius skatino Lietuvos profsąjungas megzti ryšius, o tos jauką priėmė, nematydamos skirtumo tarp draugystės su skandinavais ar rusais. Aišku, kad Kremliaus tikslas buvo nerti tinklus, verbuoti. 

Tačiau man šioje istorijoje įdomiausia, kas paskleidė žinisklaidai dokumento kopiją. Mat, jei pati RF ambasada per kokius nors tarpininkus, tai tada visiškai aišku, kad V. Bakui bandoma keršyti už tyrimą dėl Mindaugo Basčio“, - informavo konservatorė.