Lietuvos gyventojai galės elektroninėje erdvėje už tris atrinktas idėjas pasirašyti Lietuvos išlikimo akte

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2017-09-08 10:56:44, skaitė 950, komentavo 0

Lietuvos gyventojai galės elektroninėje erdvėje už tris atrinktas idėjas pasirašyti Lietuvos išlikimo akte

Screen%20Shot%202017-09-08%20at%2008_11_51.png
Unikalios iniciatyvos starto dalyviai. Nuotr. prezidentas.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė davė startą nacionalinei iniciatyvai „Idėja Lietuvai“. Jos tikslas – pakviesti žmones siūlyti idėjas naujo šimtmečio Lietuvai.

Iniciatyva jau suvienijo žiniasklaidos kanalus – nepriklausomą konservatorių portalą delfi.lt, tik kokybiškos informacijos portalą 15min.lt ir valstybinį transliuotoją LRTHADĖ. Prie jų jungiasi kiti žiniasklaidos atstovai, žurnalistai, visuomenės veikėjai, įvairių sričių ekspertai, socialiai atsakingas verslas, bei  inteligentija.

Pasak prezidentės, Lietuvai visada reikia idėjų, kurios išjudintų visuomenę, įkvėptų ir dar labiau suvienytų šalies gyventojus.

„Kiekvienas iš mūsų galime daug nuveikti dėl savo valstybės, jos žmonių ir ateities“, - pasakė šalies vadovė teigdama, kad kai kurios idėjos gali būti prisimenamos net ir po šimto metų, o tai labai tinka kitąmet švenčiamam Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Prezidentės teigimu, be svajonių ir idėjų šalys ilgai negyvena, todėl ši iniciatyva yra gera galimybė išgirsti ir pamatyti visas svajones ir jas sujungti į vieną.  Valstybės vadovė pakvietė visame pasaulyje gyvenančius Lietuvos piliečius dalintis savo idėjomis Lietuvai, o projekto organizatoriams palinkėjo ryžto ir gero bei aktyvaus grįžtamojo ryšio.

Taip pat prasidėjo projekto interneto svetainė idejalietuvai.lt.  Tinklalapyje visi Lietuvos žmonės gali siūlyti savąją idėją Lietuvai.

„Pasitinkant 2018-uosius Lietuvos gyventojai galės elektroninėje erdvėje už tris atrinktas idėjas pasirašyti Lietuvos išlikimo akte“, - sakoma Prezidentūros pranešime visuomenei.

Tikimasi, kad po šios unikalios iniciatyvos starto, Lietuva padarys proveržį įveikiant iššūkius, siekiant teigiamų pokyčių.

Unikalų LRTHADĖ reportažą apie šios unikalios iniciatyvos startą žiūrėkite čia:

Šaltinis: prezidentas.lt