Prie premjero globojamo projekto Lietuvai išsaugoti jungiasi žymūs žmonės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/prie-p... 2017-09-12 20:52:00, skaitė 838, komentavo 0

Prie premjero globojamo projekto Lietuvai išsaugoti jungiasi žymūs žmonės

screen-shot-2017-09-12-at-07-31-13.png
Premjeras S. Skvernelis. Nuotr. facebook.com

Lietuvoje kaip niekada gausiai užderėjo prezidentės ir kitų vadžios vyrų inicijuotų geriausiomis komjaunuoliškomis tradicijomis alsuojančių projektų Lietuvai išsaugoti.

Šį kartą prie premjero Sauliaus Skvernelio globojamo projekto „Kryptis Lietuva“ prisijungė užsienyje gyvenę, tačiau ateitį kurti Lietuvoje nusprendę žymūs žmonės. Dainininkas ir aktorius Vaidas Baumila bei vienas garsiausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas papasakojo, kodėl pasirinko gyvenimą savo šalyje.

„Lietuvoje yra labai daug vietos atnešti savo idėjas, parodyti, ką tu gali padaryti kitaip, tobulinti kiekvieną mielą sritį. Buvimas savo šalyje yra labai didelis pliusas vien dėl to, kad tu aplink visus supranti. Esu Vilniuje ir visa mano šeima atsikraustė iš kaimo į Vilnių. Aš pasistengiau, kad tai įvyktų“, – apie savo gyvenimą Lietuvoje pasakoja restorano „Amandus“ įkūrėjas D. Praspaliauskas, skelbiama vyriausybės publikacijoje „Prie projekto „Kryptis Lietuva“ jungiasi žymūs Lietuvos žmonės“.

„Pabuvau, pamačiau ir supratau, kad man patinka mano miestas Vilnius, mano šalis Lietuva. Ji man artima ir žmonės artimi“, – apie grįžimą iš užsienio kalba atlikėjas V. Baumila.

Vyriausybės kanceliarija organizuoja apdovanojimus „Kryptis Lietuva“ ir kviečia visuomenę teikti iniciatyvas, kuriomis užsienio lietuviai skatinami sugrįžti ir dirbti Lietuvoje arba jiems padeda lengviau integruotis sugrįžus po daugelio metų, praleistų svetur. Apdovanojimuose kviečiamos dalyvauti biudžetinės ir viešosios įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, verslo įmonės ir privatūs asmenys.

Iniciatyvos bus apdovanotos trijose „Kryptis Lietuva“ nominacijose: Už paskatinimą sugrįžti ir įsidarbinti Lietuvoje, Už indėlį konsultuojant sugrįžtančius, Už pagalbą sugrįžusiems integruotis Lietuvoje.

Visuomenė taip pat kviečiama siūlyti idėjas, kaip svetur gyvenančius tautiečius paskatinti sugrįžti į Lietuvą, padėti integruotis ar įsidarbinti parvykusiems. Geriausių „Kryptis Lietuva“ idėjų autoriai taip pat bus apdovanoti.

Iniciatyvas ir idėjas galima registruoti socialiniame tinkle Facebook pilieciubalsas.lt arba interneto svetainės lietuva.lt skiltyse „Registruok iniciatyvą“ arba „Pasiūlyk idėją“ iki 2017 m. spalio 10 d.

„Kryptis Lietuva“ geriausios iniciatyvos ir idėjos bus apdovanotos šių metų spalio 30 d. vyksiančio Pasaulio diasporos forumo metu. Iniciatyvas vertinis ir geriausias atrinks Vyriausybės kanceliarijos sudaryta komisija. Dėl geriausios „Kryptis Lietuva“ idėjos spręs visuomenė.

Daugiau informacijos rasite čia: lietuva.lt/100/lt/kryptis-lietuva.

Šaltinis: lrv.lt

Susiję:

Lietuvos gyventojai galės elektroninėje erdvėje už tris atrinktas idėjas pasirašyti Lietuvos išlikimo akte