Lietuvos propagandistai be Rusijos, kaip dramblys be straublio

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2017-09-12 21:06:30, skaitė 1025, komentavo 1

Lietuvos propagandistai be Rusijos, kaip dramblys be straublio

 

Komercine veikla besiverčiančio (apie tai skelbta ekspertai.eu publikacijoje „Pajamos iš komercinės reklamos padeda valstybės išlaikomam transliuotojui LRT išsilaikyti“) valstybinio transliuotojo LRTHADĖ rugsėjo 10 d. propagandinė laida „Savaitė“, beveik visą dėmesį skyrė reikalams susijusiems su Rusija. Na, gal išskyrus interviu su neprilygstamu žaliųjų valstiečių komiku, Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

Daugelis reikšmingų įvykių per savaitę vykusių pasaulyje, kaip jau įprasta šioje laidoje, nebuvo net paminėti.

Tačiau įdomiausia, kad tada, kai tuoj prasidės puolamojo pobūdžio karinės pratybos „Zapad“, apie tai svarbiausioje savaitės politinių įvykių apžvalgoje nebuvo nė užsiminta...

Kodėl? Klausimas lieka atviras.

Ekspertai.eu primena, kad situacija valstybėje yra sudėtinga ne tik dėl išorinio priešo kėslų – galimos Rusijos karinės invazijos, bet ir dėl destruktyvios diversantų veiklos mūsų valstybės viduje, apie ką buvo informavęs Seimo Nacionalinio saugugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, žaliųjų valstiečių Juknevičiene tituluojamas Vytautas Bakas.

Daugelį mėnesių iš eilės pagrindiniai Lietuvos propagandiniai kanalai – valstybinis transliuotojas LRTHADĖ, nepriklausomas konservatorių portalas delfi.lt, Kurlianskio žiniasklaidos tinklas bei kiti svarbūs sistemos ruporai nuolatos skelbė, kad Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad“ pagaliau turėtų baigtis ne tik karine intervencija į NATO ir ES valstybę Lietuvą, bet ir Baltarusijos okupacija.

Rusija jau ilgą laiką realiai grasina kariniu susidorojimu ypač prisidengiant puolamojo pobūdžio pratybomis „Zapad“, bet ir kiekvieną dieną stengiasi palaužti Lietuvą savo skleidžiama propaganda.

Lietuvos užsienio reikalų ministras, socialdemokratų Juknevičiene tituluojamas buvęs jaunuolis Linas Linkevičius yra informavęs, kad Rusija galėjo pulti NATO šalį Lietuvą dar iki 2017 m. sausio 20 d., t. y. dar tik rengiantis naujai išrinktam prezidentui Donaldui Trampui (Donald Trump) užimti JAV prezidento postą. Laimei ši prognozė nepasitvirtino.

Kiek anksčiau konservatorių politikos specialistai mūsų šalies žmonėms buvo pranešę, kad Rusija visai netoli Vilniaus rengiasi invazijai į Lietuvą, kuri bus paskutinė.

Baltijos šalių gynybos ekspertai yra įspėję, kad siekdami užkariauti Lietuvą ir Baltijos šalis, pirmiausia rusai puls Švediją, kuri nepriklauso NATO, ir užims strategiškai svarbią Gotlando salą.

Taip pat yra tikimybė, kad puolimo prieš Lietuvą provokaciją gali suorganizuoti iš priešiškos šalies atvažiavę turistai į Klaipėdą.

Nereikia pamiršti, kad be to Rusija atnaujina ketvirčio amžiaus senumo bylas apie iš TSRS kariuomenės dezertyravusius kareivius ir imasi teisinio jų persekiojimo. 

Galiausiai Rusija gali pradėti Trečiąjį pasaulinį karą užimdama Latvijos miestus, o Juodkrantėje laipinasi Rusijos specialiosios paskirties karinių daliniai ir t.t.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas š. m. sausio pabaigoje Lietuvos visuomenę informavo, kad ties Lietuvos-Rusijos siena telkiamos beprecedentės rusų karinės pajėgos ir technika.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, dar šių metų vasario mėnesį viešėdama Baltijos valstybių viršūnių susitikime Rygoje, pasakė: „Matome, kad grėsmės yra įvairios, jos didėja, tame tarpe mes laukiame su nerimu „Zapad 2017“ pratybų, kurių metu koncentruojamos labai didelės ir agresyvios pajėgos, demonstratyviai karui ruošiamasi su Vakarais“.

Kad Rusija turi kėslų pulti Europą yra kalbėjęs ir žmogus be pilietybės, Lietuvos draugas Michailas Saakašvilis, o prieš keletą dienų apie tokią grėsmę užsiminė ir kitas Lietuvos draugas, Ukrainos prezidentas, milijardierius Petro Porošenka.

Taip pat jau paviešinta informacija, kad Baltarusija kitų metų sausio mėnesį planuoja siųsti į Lietuvą savo baletą, kurie, pasak kai kurių Lietuvos politikos mokslininkų, gali būti pavojingesni už garsiuosius žaliuosius žmogeliukus ir taip palaužtų Lietuvos žmonių stiprybę.

Minėtą LRTHADĖ laidą žiūrėkite čia: