Nors agresyvi teroristinė Rusija ir kenčia, Lietuva su ja vis labiau didina ekonominį bendradarbiavimą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nors-a... 2017-10-05 21:12:05, skaitė 924, komentavo 1

Nors agresyvi teroristinė Rusija ir kenčia, Lietuva su ja vis labiau didina ekonominį bendradarbiavimą

screen-shot-2017-10-04-at-12-54-09.png
SEB analitikas Gitanas Nausėda.

Augant kainoms ir lėtėjant vidaus vartojimui, Lietuvos vidaus rinka vis mažiau lems ekonomikos augimą.

„Todėl bendrąjį vidaus produktą didins eksportas“, - ekonomistą Gitaną Nausėdą cituoja valstybinis transliuotojas LRTHADĖ.

Esą viena priežasčių, kodėl vidaus rinka praras įtaką, kylančios kainos, dėl kurių vartojimas taip sparčiai nebeauga.

Eksporto sirtyje G. Nausėda mato potencialą augti toliau, nes visos pagrindinės rinkos, į kurias orientuota Lietuva ir pirmiausia euro zona šiuo metu tai pranoksta prognozuotojų lūkesisčius situacija yra geresnė negu buvo galima tikėtis metų pradžioje.

„Rusija taip pat, kaip rinka, lieka patraukli, nepaisant politinių suvaržymų, nes tie politiniai suvaržymai susiję tik su vienu siauru segmenu, t.y. maisto produktais, tuo tarpu visos kitos prekių grupės klesti, galima sakyti, ir eksportas auga, transporto paslaugos į Rytus taip pat keliauja labai intensyviai“, - informavo ekonomistas.

Ekspertai.eu primena, kad Rusija iš karto neįsileido maisto produktų iš tų valstybių, kurios įgyvendino JAV sugalvotas sankcijas Rusijai.

Prezidentė D. Grybauskaitė ir ne kartą pabrėžė, kad ekonominės Rusijos sankcijos Lietuvos iš esmės nepalies, ir kad pirmiausia nuo šių sankcijų nukentės pati Rusija.

Tačiau labai nemalonu, kad nors teroristinė Rusija ir kenčia, Lietuva su ja vis labiau didina ekonominį bendradarbiavimą, tuo būdu stiprindama jos ekonomiką.

Šis faktas dar labiau neramina, žinant Rusijos planus, kuriais siekiama pradėti karą su NATO ir Europos Sąjunga, pirmiausia įvykdant karinę invaziją į Lietuvą, apie ką jau keletą metų iš eilės prognozuoja aukščiausi Lietuvos politikai ir mūsų šalies karybos žinovai.

Rusija turėjo bandyti okupuoti Lietuvą per neseniai vykusias puolamojo pobūdžio Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas ZAPAD, tačiau kol kas to nedrįso padaryt, nes pamatė Lietuvos ir NATO įgyvendinamas atgrasymo priemones.

Tačiau savo imperinių planų pulti Lietuvos Rusija neatsisakė ir karinė intervencija, kuri mūsų valstybei bus paskutinė, gali prasidėti bet kuriuo metu.

Susiję:

Dėmesio: prieš pat „Zapad“ pradžią padidėjo grėsmė valstybės viduje (NSGK pirmininkas neišduoda paslapties)

Būtina įsidėmėti: Rusijos sankcijos Lietuvos ekonomikai didelės įtakos neturės, nuo tų sankcijų kentės pirmiausia pati Rusija

Rusija rengia mūsų visuomenę karinei invazijai, kuri bus paskutinė