Griežta reakcija į žaliojo valstiečio sovietinę leksiką ir Laisvės kovotojų niekinimą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/griezt... 2017-11-15 22:14:55, skaitė 1293, komentavo 4

Griežta reakcija į žaliojo valstiečio sovietinę leksiką ir Laisvės kovotojų niekinimą

hqdefault.jpg
D. Kepenis.

Konservatoriai Audronius Ažubalis, Arvydas Anušauskas, Rasa Juknevičienė, Vytautas Juozapaitis, Paulius Saudargas ir Rimantas Jonas Dagys kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją dėl žaliųjų valstiečių frakcijos atstovo Dainiaus Kepenio pasisakymo viešojoje erdvėje.

Socialiniame tinkle facebook lapkričio 11 d. pasirodė LVŽS nario D. Kepenio parengtas video reportažas, „kuriame Seimo narys akivaizdžiai, naudodamas sovietinę leksiką bei interpretacijas niekina bei žemina Lietuvos laisvės kovotojų atminimą“, sakoma konservatorių pranešime.

„Vienu metu jie partizanai, paskui tampa miškiniai, paskui tampa stribai, paskui banditai. Tie patys lietuviai – įvairiausiam pavidale“, - cituojamas D. Kepenis.

Konservatoriai „po tokio valdančiosios partijos atstovo akibrokšto“ kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją prašydami išnagrinėti, „ar Seimo narys D. Kepenis nepažeidė Seimo nario etikos kodekso, kadangi video įraše panaudota okupantų bei jų talkininkų Lietuvoje vartota leksika“.

Taip pat prašoma įvertinti, ar nėra įstatymo, numatančio atsakomybę už viešą pritarimą genocido nusikaltimams, nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams, jų neigimo ir šiurkštaus menkinimo, pažeidimo požymių.

„Viliuosi, kad p. D. Kepenio pasisakymas pažeminęs Lietuvos laisvės kovotojus, jų kovas bei atminimą ir atkartojęs sovietinių okupantų šmeižtą, bus deramai įvertintas kolegų iš Seimo procedūrų ir etikos komisijos“, - pasakė A. Ažubalis.