"Pavlikams morozovams" užėjo didžioji pilnatis, kai padidėja jų potencialus aktyvumas

Autorius: Arvydas Daunys Šaltinis: https://www.facebook.com/arvyd... 2017-12-12 22:06:44, skaitė 1938, komentavo 3


ŠLOVĖ JAUNIESIEMS DIDVYRIAMS!
Pavlikas Morozovas

Kaip turbūt jau ne vienas žinote - "pavlikams morozovams" užėjo didžioji pilnatis, kai padidėja jų potencialus aktyvumas.

Masiškai skundžiami žmonės vien todėl, kad neįtinka politinės krypties viešpataujančios Lietuvoje valdytojams. Bet jie skundžiami žinoma ne dėl politinių pasisakymų, - FB administracija pasisakymų politiniais klausimais nelaiko savo politikos pažeidimu ir todėl jų neriboja.

Tačiau mūsų "pavlikai" susirado kitą būdą susidoroti su politiniais oponentais, su kuriais į atvirą diskusiją eit nedrįsta - jie skundžia žmones socialinio tinklo administracijai dėl priežasčių, kurios prieš gerus tris mėnesius net nebuvo priežastimis.

Žmonės "išleidžiami atostogų" dėl to, ką parašė net prieš metus ar dvejus ir jau seniai pamiršo. Daugelis atėję po pirmos "bausmės" čia pat gauna antrą, nes "pavlikai" jau būna suradę sekančią jų "nuodėmę".

Pirmą kartą "pavlikų veikla" buvo išsamiai aprašyta prieš beveik 3 metus, su jų veiklą liudijančiomis nuotraukomis bei komentarais. Google paieškoje - "pavlikai morozovai".

Šių dienų Pavlikai Morozovai socialiniuose tinkluose - virtualaus fronto ir pseudopatriotizmo žertvos

Lietuvos Pavlikai Morozovai - feisbuko profilių sąrašas

„Jorkšyro terjerai“ persivadinę „Jorkšyrų elfais“ kaip ir anksčiau išliko „pavlikai morozovai“

Tada jie truputį aprimo, tačiau laikas bėga, ir jų paslaugų, matomai, prireikė politinei grietinėlei, kuri šiandien išgyvena sunkius laikus visomis prasmėmis. Pasitikėjimas smukęs ir esant dabartinei informacinei situacijai socialiniuose tinkluose - mažai šansų, kad galėtų greitu metu atsistatyt.

Todėl vienintelis dalykas ko gali imtis politinė "grietinėlė" - kažkokiu būdu užčiaupti aktyviausiai pasisakančius prieš ją. 
Tam tereikia parengtų ir apmokėtų "pavlikų morozovų", visais laikais atlikusių Judo darbus visame pasaulyje. Lietuva ne išimtis.

Aš norėčiau priminti vieną pasisakymą sklandantį internete - jis labai atspindi šiandienę situaciją:

„Kai jie atėjo komunistų, aš tylėjau – aš gi ne komunistas. Kai atėjo žydų, aš tylėjau – aš gi ne žydas. Kai atėjo profsąjungų veikėjų, aš tylėjau – aš gi nepriklausau profsąjungoms. Kai jie atėjo manęs, niekas negalėjo manęs užtarti – visi jau buvo išvežti.“

Tai štai, - kai pirmą kartą buvo aprašyta ši istorija - visi tylėjo, bijojo dėl savęs, kai buvo aprašyta antrą kartą - buvo kažkiek kalbų, bet didžioji masė vėl tylėjo. (Galima pažiūrėt pagal pasidalinimų skaičių). Kiekvienas bijo, kad nesiimtų jo paties ir todėl atvėrė jiems platų veiklos taką. Dabar kai imamasi jų pačių - jie skundžiasi, kad juos nė už ką varo atostogų.

Ir gerai, kad varo. Laikas atsikvėpt ir pagalvot ką jūs čia darote ir dėl ko bijote žodį pasakyt, kad apgintumėt kitus, kuriuos išvarė jau anksčiau. Tiesiog atėjo jūsų eilė ir reikia manyti, kad jūsų ginti irgi nebus kam, neskaitant tokių kvailių kaip aš, viešai rašančių dalykus, už kuriuos, tikėtina, ilgesnį laiką irgi eisiu pailsėt.

Bet aš čia ne dėl plepalų sėdžiu, tiesiog tarp rašymo ateinu pusvalandžiui pakeist aplinką, pravėdint galvą, bet pravėdint galėsiu ir išėjęs į lauką - nedidelė bėda. Seniai laikas kurt lietuvišką socialinį tinklą, jei jau čia neleidžiama kvėpuot.

Laikas jums mielieji visiems suprast - jei nesiimsite gint kitų - niekas negins jūsų pačių, ir tada gyvenimas bus kaip tos šiukšlės po šluota, baisu bus į save veidrodyje pažiūrėt.

Vienu žodžiu, siūlau jums patarimą - pereikite su paieška per savo pačių įrašus ir komentarus paskyroje ir ištrinkite abejotinos vertės pasisakymus už kuriuos šiandien visus taip masiškai leidžia poilsio. Neapmokamo.

Nelaukite, kol jūsų tuos įrašus suras tie, kurių darbo įrankis yra ilgas snapas, gyvatės šnypštimas ir šypsena apnuoginanti retus dantys pro kuriuos teka nuodingos seilės. Tiesa, patys sau jie tokiais neatrodo, tačiau neabejotinai tokie ir yra.

Ieškokite pagal raktažodžius susijusius su rase, lytimi, belytiškumu, tautine-religine priklausomybe. Pradėkite galvoti ką jūs čia darote ir vardan ko leidžiate lipti sau ant galvos. Vien todėl, kad čia paplepėt? Tai plepėkit iš esmės.

Gero vakaro.