Kremliaus ataka prieš Lietuvos Gynybos ministrą, pavadinus jį pederastu, lyg ordinas iš savos valstybės už gerą darbą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kremli... 2018-01-20 22:27:22, skaitė 1631, komentavo 3

Kremliaus ataka prieš Lietuvos Gynybos ministrą, pavadinus jį pederastu, lyg ordinas iš savos valstybės už gerą darbą

karoblis-jukn.png
Rusijai nepavyko apgauti Lietuvos žmonių, kad Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis yra pederastas. Nuotr. kam.lt

Nepriklausomas konservatorių portalas delfi.lt paskelbė, kad „įsilaužus į naujienų portalą tv3.lt, jame ketvirtadienio vakarą paskelbta išgalvota melaginga žinia apie krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį“.

Apie tai skelbiama publikacijoje „Programišių ataka: įsilaužus į Lietuvos portalą apšmeižtas ministras Karoblis“.

Pagal IP adresą nustatyta, kad įsilaužta iš Sankt Peterburgo.

Straipsnyje rašoma, kad R. Karoblis priekabiavo prie Žinių radijo žurnalisto Rido Jasiulionio ir prisipažino esąs pederastas.

Krašto apsaugos ministro atstovė spaudai Vita Ramanauskaitė šį incidentą pavadino „dar vienu įrodymu, jog gyvename informacinio karo sąlygomis ir bet kas gali tapti melagingų naujienų objektu“.

Informuojama, kad be R. Jasiulionio anonimiškai apie priekabiavimus prakalbo aštuoni esami ar buvę diplomatai.

Tačiau nelaimė viena nevaikšto – ketvirtadienį taip pat pranešta, kad užsienio interneto portaluose paskelbta melaginga žinia, esą Lietuva Mongolijai įvedė ekonomines sankcijas dėl prezidentė Dalios Grybauskaitė žodžių apie tarybinę okupaciją.

„Lietuvos diplomatai tai pavadino sąmoninga provokacija“, - skelbia nepriklausoma Lietuvos žiniakslaida.

Lietuvos žvalgybos institucijos pernai perspėjo, kad Rusija siekia diskredituoti NATO pajėgas Lietuvoje ir sukelti visuomenės priešpriešą karių dislokavimui, taikydama informacines ir kibernetines atakas, skleisti melagingo turinio ir provokacinio pobūdžio informaciją.

Dėl to, kad vis labiau agresyvėjančios Rusijos atakos metu Krašto ministras R. Karoblis buvo melagingai pavadintas gėjumi, Lietuvos krašto apsaugos ministerija pradėjo tyrimą.

„Šita Kremliaus ataka prieš Lietuvos Gynybos ministrą – lyg ordinas iš savos valstybės už gerą darbą. Belieka pasveikinti Raimundą Karoblį“, - visuomeniniuose tinkluose dėl šios provokacijos savo nuomonę išreiškė ir konservatorė Rasa Juknevičienė.

Nepatvirtintais šaltinių duomenimis, Lietuvos visuomenė, siekdama apginti Krašto apsaugos ministro garbę, ėmė rinkti parašus, kad R. Karoblis nėra pederastas.