Mieloji Agnė - Lietuvos šimtmečio veidas ar užpakaliukas? Pijaro ir reklamos chaltūrščikai užkniso juodai

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2018-01-21 12:18:14, skaitė 2381, komentavo 9

Mieloji Agnė - Lietuvos šimtmečio veidas ar užpakaliukas? Pijaro ir reklamos chaltūrščikai užkniso juodai

Kaip žinia, artėja Lietuvos Respublikos 100-metis. Data rimta, jubiliejus gražus, pasitikti derėtų solidžiai, įtraukiant visą tautą ir ypač jaunimą.

Spėju, kokie estai, kuriems toks jubiliejus irgi artėja, taip ir padarys. Tenykštė tauta pasižymi įpročiu pirma gerai apgalvoti ir susitarti - ko norima pasiekti, kokioms tikslinėms grupėms taikoma, tada kruopščiai suplanuoti veiksmus ir juos nuosekliai įgyvendinti. Pas juos bus oru, šventiška ir solidu - bei, kaip visada, pritaikyta šalies reklamai užsienyje.

Na, o pas mus, kaip dažniausiai nutinka tokiais atvejais, valdiški pinigai bus išleisti kokiai nors žiauriai chaltūrai, kurią gamina kokia nors savimi labai patenkinta kreatyvių draugų chebrytė.

Panaudodama tam savo pačių ar artimiausios aplinkos nuotraukas, įvaizdžius, etc. bei dar prikabinant tuos, kurie jiems kažkodėl atrodo labai autoritetingi bei įtaigūs "liaudžiai", kaip jie patys ją įsivaizduoja.

Štai yra toks tinklalapis Švęsk, kuriame įdėti Šimtmečio veidai, aiškinantys - kodėl lietuviams derėtu švęsti savo tautinės valstybės sukūrimo šimtmetį ir raginantys tai daryti. Šie veidai tiražuojami tūkstančiais plakatų miestų gatvėse, platinami žiniasklaidoje.

Būtent tų veidų ir jų pranešamų žinučių pasirinkimas yra geriausia aukščiau išsakytos nuomonės apie Lietuvos PR ir reklamos srityje tvyrančią žiaurią chaltūrą iliustracija.

Ne, visi ten parodyti nėra blogi žmonės - dauguma jų visai šaunūs ir tikrai žinomi savo srityse.

Kad ir ta pati Beata su savo keksiukais ir kitais miltiniais patiekalais. Skanu juk. Ir labai jauku.

Ar Akto atradėjas profesorius Mažylis - mūsų Indiana Jones'as? Šaunus vyras, nušluostė nosį bumblauskiniams valdiškiems istorikams.

Akordeonistas Levickis - puikus muzikantas, jaunas selfmeidmenas. Kodėl gi ne?

Na, bet kai kurie kiti Veidų personažai sukėlė minčių. Tame tarpe - net baugu viešai sakyti - įvairių.

Tarkime, Agnė Jagelavičiūtė, geriausiai simbolizuojantį būtent pačių pijarščikų chebros veiklos ir darbo stilių.

Apie mieląją Agnę spaudos antraštes skaitau jau daug metų. Žinau, kad ji yra labai žymi žvaigždė. Bet iki šiol nesugebu suvokti - ką ji veikia šiame gyvenime ir dėl pasiekimų kokiose konkrečiose srityse yra žinoma bei gerbiama?

Dainavimas? Tai lyg ir ne. Bent jau neteko girdėti. Aktorystė? Hmm, gal į teatrus pastaruoju metu retai vaikštau, bet neteko matyti jos scenoje. Rūbų modeliavimas ir siuvimas? Berods, ne.

Vienžo, labai panaši istorija, kaip su Kim Kardašjan užpakaliu. Tiksliai žinau, kad jis yra labai įžymus, nes reguliariai skaitau rėkiančias spaudos antraštes apie jo pokyčius į gerą ir į blogą pusę. Tačiau neturiu žalio supratimo - kuo dar, be užpakalio, žymi jo savininkė Kim Kardašjan?

Todėl labai nustebčiau, jeigu JAV valdžia pradėtu pijarinti savo valstybės sukūrimo jubiliejų Kim Kardašjan veido nuotraukomis ir jos siunčiamomis žinutėmis.

Tačiau spėju, kad to niekada nenutiks. Nes kaip ten bebuvę, tenykščiai pijarščikai ir reklamistai yra kieti profai, tokiose srityse į chaltūras nelinkę.

O štai pas mus Lietuvos šimtmečio veidas yra pijarščikų chebros aplinkos atstovė Agnė.

Labai daili ir miela moteris, kas be ko. Net be plaukų, kas tikrai yra dailaus Dievo duoto veido rodiklis. Veikėja, išties autoritetinga savo tikslinei nemokančių savarankiškai apsirengti moterėlių auditorijai.

Bet pasiklausęs, kodėl ir dėl ko ji ir kiti veidai siūlo švęsti, apima siutas. Kas per blėnys, žmonės mielieji? Tokia rimta proga?

Gerbiamieji, visgi Lietuva nesusiveda tik į žurnalo Žmonės skaitytojus ir Siaurovizijos žiūrovus. Yra ir kitokių lietuvių. Rimtų žmonių.

Kur juos įkvepiantys Šimtmečio veidai? Kur tų Veidų žinutės rimtiems žmonėms?

Kur normalus paaiškinimas jaunimui - kokius konkrečius privalumus jiems asmeniškai suteikia lietuvių tautinės valstybės sukūrimas bei turėjimas?

Kur aiškus sudėliojimas - tai ko trūko mūsų tautai Rusijos Imperijos ar Lenkų Žečpospolitos sudėtyje, kad lietuvių elitas nusprendė siekti ir ginklu kurti atskirą, NUOSAVĄ valstybę savo tautai?

Iš tų Šimtmečio Chaltūros PR kampanijų nieko nesužinosi.
Apart Beatos pyragėlių recepto ar aktualaus Agnės užpakaliuko dydžio.

Teks patiems bandyti paaiškinti tai jaunimui, nes dėti viltis į PR chaltūrščikus būtų tas pats, kas tikėtis sulaukti sniego per Mindaugines.

Su artėjančiu nuosavos lietuvių valstybės 100-mečiu, gerbiamieji!