Konservatoriai perspėjo R. Karbauskį ir nurodė, ką jam daryti ir ko negalima daryti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/konser... 2018-01-24 23:39:29, skaitė 1782, komentavo 2

Konservatoriai perspėjo R. Karbauskį ir nurodė, ką jam daryti ir ko negalima daryti

navickas.png
Konservatorius A. Navickas (galvutė apibraukta violetiniu apskritimu). Nuotr. facebook.com

Konservatoriai mūru stojo ginti savo savo propagandinio, valstybės lėšomis išlaikomo bei iš komercinės veiklos prisiduriančio transliuotojo LRT.

Žaliųjų valstiečių lyderį Ramūnui Karbauskiui paskelbus dalį Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) pateiktų atsakymų į klausimus, kuriuos jiems pateikė Seimo nariai, konservatorių atstovai LRT veiklą tiriančioje komisijoje Andrius Navickas, Žygimantas Pavilionis ir Agnė Bilotaitė paragino R. Karbauskį liautis politizavus LRT tyrimą ir leisti komisijai dirbti, informuoja Lietuvos naujienų agentūros.

„R. Karbauskis, skelbdamas LRT atsakymus, sąskaitas, sutartis ir kitus dokumentus, labai aktyviai bando paversti tai politiniu šou, asmenine kova prieš LRT. Negana to, R. Karbauskis imperatyviai bando nurodinėti, kaip turėtų dirbti, į ką turėtų kreiptis LRT veiklą tirianti komisija. Nurodinėja, ką turi daryti teisėsaugos institucijos ir imasi kitų akivaizdžių spaudimo veiksmų. Pabrėžiu, kad R. Karbauskis nėra LRT veiklą tiriančios komisijos pirmininkas ar narys, todėl jo aktyvus veikimas gali būti traktuojamas tik kaip spaudimas komisijai“, - atskliedė konservatorius A. Navickas.

Pasak parlamentaro, R. Karbauskis, komentuodamas LRT veiklą, kai kuriuos faktus pateikia painiai ir neaiškiai, nors tokius vertinimus dėl sąskaitų, sutarčių ar kitų dokumentų turėtų pateikti ne Seimo narys, o kompetentingi specialistai.

„Visa tai trukdo komisijos darbui, kenkia jos nešališkumui ir gali daryti įtaką komisijos pirmininko ar kai kurių kolegų komisijoje nešališkam faktų vertinimui. Mūsų nuomone, parlamentinis tyrimas privalo būti atliktas nešališkai, nedarant jam įtakos iš šalies, kad jo rezultatais tikėtų tiek žurnalistų bendruomenė, tiek visa visuomenė“, - konstatavo A. Navickas.

Konservatoriai perspėjo R. Karbauskį susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie darytų įtaką ar spaudimą komisijos nariams ir trukdytų komisijos darbui: žaliasis valstietis privalo nusišalinti nuo LRT komisijos darbo ir nebekomentuoti jos veiklos.

Ekspertai.eu primena, kad jau anksčiau konservatorių žiniasklaida buvo paviešinusi pažymą, kad žaliasis valstietis R. Karbauskis – tai Rusijos agentas Karabasas, kuris kontaktavo su Nuliepėliu, Rubuiliu ir kitais.

O Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Vytauto Bako pavaduotoja, konservatorė Rasa Juknevičienė buvo paviešinusi, kad dėl trąšų Ramūnas Karbauskis turėjo atidirbti Kremliui, todėl dalyvavo referendume prieš NATO.