Dž. Sorošas: FACEBOOK ir GOOGLE yra grėsmė visuomenei, jų dienos suskaičiuotos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/dzsoro... 2018-01-27 00:29:35, skaitė 1641, komentavo 1

Dž. Sorošas: FACEBOOK ir GOOGLE yra grėsmė visuomenei, jų dienos suskaičiuotos

soros-davos.png

Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume sausio 25 d. milijardierius, spekuliantas Džordžas Sorošas (George Soros) pareiškė, kad FACEBOOK ir GOOGLE tapo inovacijos kliūtimis ir grėsme visuomenei, todėl jų dienos suskaičiuotos.

(Visą Dž. Sorošo kalbą skaityti galite čia.)

Pasak Dž. Sorošo, socialinių tinklų kompanijos išnaudoja socialinę aplinką, daro įtaką žmonėms, neleidžia funkcionuoti demokratijai, ypač tada, kai vyksta rinkimai, be to, apgaudinėja savo klientus, manipuliuoja jais, valdo jų dėmesį ir panaudoja savo komerciniams tikslams. 

Dž. Sorošą itin sujaudino tai, kad duomenimis turtingos socialinių tinklų kompanijos bendradarbiauja su žvalgyba besivystančiose šalyse, pvz., Filipinuose (juose dar nepavyko įvykdyti spalvotosios revoliucijos, - ekspertai.eu past.).

Dž. Sorošas pareiškė: tai, kas dabar vyksta, gali privesti prie totalitarinės kontrolės, apie kokią neįsivaizdavo net Oldusas Hakslis (Aldous Huxley) ar Džordžas Orvelas (George Orwell).

Milijardierius pakartojo interneto išradėjo sero Timo Bernerso Li (Sir Tim Berners-Lee) žodžius, kad technologijos gigantai tapo inovacijos kliūtimis, kurias reikia suvaldyti.

Savo kalboje Dž. Sorošas taip pat sukritikavo JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) prezidentavimą, kuris, anot milijardieriaus, veda prie branduolinio karo su Šiaurės Korėja.

Davose šią savaitę apie FACEBOOK kalbėta jau ne kartą. IT kompanijos SALESFORCE vadovas Markas Beniovas (Marc Benioff) pareiškė, kad ši kompanija turi būti reguliuojama kaip cigarečių kompanija, nes sukelia priklausomybę.

Šaltinis: theguardian.com