RUSAS PUOLA: Pernai hepatitu A susirgo trigubai daugiau lietuvių nei užpernai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2018-04-03 11:12:09, skaitė 577, komentavo 1

RUSAS PUOLA: Pernai hepatitu A susirgo trigubai daugiau lietuvių nei užpernai

mėgintuvėlis, archyvinė nuotrauka
mėgintuvėlis, archyvinė nuotrauka

Pernai 40 proc. susirgusiųjų VHA, tikėtina, užsikrėtė užsienio šalyse - Turkijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Indijoje ir Azijoje

VILNIUS, balandžio 3 — Sputnik. 2017 metais Lietuvoje virusinio hepatito A (VHA) atvejų padaugėjo 3,4 karto, palyginti su užpernai — atitinkamai 57 ir 17 atvejų, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Sergamumas šia liga periodiškai padidėja kas 5-7 metus. Vėliausias sergamumo padidėjimas buvo registruotas 2012 metais (113 atvejų).

ULAC medikų teigimu, sergamumo padidėjimą sąlygoja ne tik periodiškumas, bet ir nemažas keliaujančių asmenų skaičius ir protrūkiai. Pernai 40 proc. susirgusiųjų VHA, tikėtina, užsikrėtė užsienio šalyse. Buvo tirti 5 protrūkiai, kuomet VHA susirgo 14 artimai bendraujančių asmenų.

Dėl didelio keliaujančių asmenų skaičiaus vis daugiau asmenų hepatitu A užsikrečia užsienio šalyse, todėl didėja hepatito A viruso plitimo ir protrūkių rizika ir Lietuvoje.

VHA paplitęs visame pasaulyje, tačiau didžiausia rizika užsikrėsti yra Egipte, Tunise, Maroke, Pietų Amerikoje, kai kuriose Azijos šalyse (Indijoje, Tailande).

---
LDiena.lt: net neabejojame, kad taip drastiškai padidėjęs Lietuvoje sergančiųjų hepatitu, tuberkulioze, niežais ir kitomis užkrečiamomis ligomis ligonių skaičius - tai tiesioginio Rusijos puolimo įrodymas! Šalin Rusijos Agresiją! Putinas turi pasitraukti! RUSSEN RAUS!