„Zero Hedge“: Aukso išvežimas iš JAV - požymis būsimo valiutinio karo ir karinio konflikto

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-04-30 16:57:18, skaitė 686, komentavo 0

„Zero Hedge“: Aukso išvežimas iš JAV - požymis būsimo valiutinio karo ir karinio konflikto

https://2.bp.blogspot.com/-lOEJ1R-MNwo/Wuau2jTXyFI/AAAAAAAAJks/_LYrVw8Zzqk4bDrcBiTGAlR0MDeu7TMPwCLcBGAs/s1600/or-40662.jpg

JAV portale „Zero Hedge“ rašoma, kad Turkija nutarė iki šių metų balandžio 19 dienos iš JAV išvežti visą savo auksą – 220 tonų. Šis Turkijos žingsnis atspindi tarptautinę tendenciją. Venesuela savo auksą iš JAV išvežė 2012 metais. 2014 metais Olandija iš JAV išvežė 122,5 tonas aukso. 2017 metais Vokietija ėmė iš JAV išvežinėti ten saugomų 300 metrinių tonų aukso. Visą operaciją planuojama baigti per keturis metus. Savo auksą planuoja išvežti Austrija ir Belgija.

Yra abejonių, kad JAV FRS Fort Nokso ir kitose saugyklose esantis auksas – 261 milijonas Trojos uncijų (maždaug 8100 tonos) yra patikrintas ir pilnai apskaitytas, nes niekada nebuvo vykdomas jo nepriklausomas auditas. Tam visada priešinosi JAV Kongresas. Niekas tvirtai negali šiandien pasakyti, kad auksas tikrai ten yra.

Silpsta dolerio tarptautinis statusas. Doleriui atsiranda konkurentai. Stiprėja Kinijos juanis, Turkija, Rusija ir Iranas tarpusavyje atsiskaito nacionalinėmis valiutomis. Iranas nesenai paskelbė, kad keičia dolerį į eurą tarptautiniuose atsiskaitymuose. Tarpusavio atsiskaitymuose dolerį stengiasi eliminuoti Kinija ir Rusija.

Libijos lyderis Muamaras Kadafis buvo nuverstas ir nužudytas po to, kai jis sumanė įvesti auksinį dinarą tarptautinėje prekyboje Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje. Iranas nesenai uždraudė naudoti dolerį tarptautinėje prekyboje ir atsisako pardavinėti savo naftą už dolerius. Prezidentas Trampas greičiausiai gegužę panaikins sutartį su Iranu, kas išprovokuos Iraną atgaivinti savo branduolinę programą.

Manoma, kad karinis konfliktas su Iranu gali būti visai arti. Konflikto esmė – Iranas grasina doleriui. JAV turi milžinišką valstybės skolą ir priversta ginti dolerį.

Aukso repatriacija iš JAV pranašauja valiutų karą ir karinį konfliktą, rašoma „Zero hedge“.

https://www.zerohedge.com/news/2018-04-29/gold-leaving-us-vaults-signs-upcoming-currency-war-and-armed-conflict