AfD frakcijos pirmininkė Bundestage Alice Weidel: „Šią šalį valdo idiotai“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-18 11:38:49, skaitė 716, komentavo 0

AfD frakcijos pirmininkė Bundestage Alice Weidel: „Šią šalį valdo idiotai“

Alternatyva Vokietijai frakcijos pirmininkė Alice Weidel Bundestage pasakė kalbą, kurioje sukritikavo Angelos Merkel vyriausybės finansų politiką, biudžeto finansinės informacijos slėpimą, augančias Vokietijos valstybės ir savivaldybių skolas, vokiečių pensininkų skurdinimą, preferencijas „pabėgėliams.“

Weidel žodžiais, Vokietijos valdžia vadovaujasi kardinolo Rišelje nuostatomis, kad „biudžetas-valstybės nervas. Todėl jis turi būti paslėptas nuo pavaldinių akių“. Vokietijos valdžia slepia nuo „vokiečių tautos“ tikrą finansinę padėtį, tyli apie tai, kad valstybė „sėdi didelėse skolose,“

„Kaip tai pavyksta? Lengvai. Federaliniame biudžete tiesiog išvardinamos ne visos išlaidų eilutės. Kur galima rasti, pavyzdžiui, duomenis apie Europos Sąjungos biudžetą? Teisingai – niekur. Apie 30 milijardų, kuriuos perduoda Vokietija į Briuselį netenka biudžetas. Po Brexit pervedimų bus dar daugiau. Šie įsipareigojimai ir garantijos kitoms ES valstybėms, bankams ir kitiems euro fondams kelia gigantišką nerimą. Nekalbant jau apie Target-II balansą, kuriuo bus mokama už mūsų eksportą.

O bendrai paskelbta tik apie dalį faktinės skolos. Tai šešėlinė skola, kuri kabo ant jaunosios kartos, kaip girnų akmuo ant jų kaklo.

Ekonomistas Bernd Raffelhüschen pademonstravo savo kartos balansą: Neįtikėtiną septynių trilijonų eurų bendrą skolą sudarytą iš federalinių, valstybinių, vietinių ir socialinių fondų.“ - kalbėjo Weidel.

AfD lyderė savo kalboje paminėjo Vokietijos Konstitucinio teismo išaiškinimą, kad valstybėje turi būti laikomasi „parlamentinės demokratijos principo“, o mokesčiai negali būti įvedami be parlamento pritarimo ir jo kontrolės. Be to, Bundestagas negali deleguoti biudžeto tvirtinimo kitiems subjektams.

Weidel pažymėjo apie Makrono ir Biuselio valdininkų norą manipuliuoti vokiečių mokesčių mokėtojų pinigais. Jie tvirtina, kad jų biudžetai socialiai teisingi, bet tas teisingumas siekiamas per pačius didžiausius Vokietijos socialinius mokesčius, gyventojų skurdinimą, kurį vykdo ES centrinis bankas, taikydamas nulinę ar minusinę palūkanų normą indėliams. Absurdiška mokesčių politika ypač veikia gyventojus su mažomis ir vidutinėmis pajamomis. „Kas tame socialaus“, - klausia Weidel?

Tuo metu kai nyksta Vokietijos infrastruktūra, valstybė negali apginti savo piliečių, bet milijardai leidžiami nelegalų išlaikymui iš socialinės sistemos lėšų.

Weidel toliau pasakė: „Ir tai baisu. Ne vėliau, kaip po 20 metų kiekvienas penktas pensininkas gaus tik bazinį aprūpinimą, nepaisant to įtempto darbo begalei pagyvenusių žmonių vos pakanka lėšų išgyvenimui.

Du pavyzdžiai iš Bochum. Pirmasis Herbert W.: iki 7-ojo dešimtmečio vidurio jis dirbo po žeme, vėliau Opel. Daugelį metų jis Vokietijos pensijų sistemoje. Renka butelius per savaitgalius prie Ruro stadiono, kad gautų menkutį priedą prie pensijos.

Kitas pavyzdys Sami А.: anksti nustojo dirbti. Jis buvo Usamos Ben Ladeno asmens sargybiniu. Niekada nemokėjo mokesčių vokiečių socialinei sistemai. Savaitgaliais važinėja savo malonumui su mopedu į gamtą. Jis gauna iš valstybės 1200 eurų per mėnesį. Ir tai jau trunka dešimt metų!

Ir tai, mano požiūriu, iššaukianti neteisybė už kurią jūs turite atsakyti čia! Jūs tvirtinate, kad biudžetas orientuotas į „ateitį“? Atvirkščiai, atimti iš mūsų ateinančių kartų ateitį.

Mūsų valstybės pamatas, tai žmonės, kurie čia gyvena ir dirba. Bet tai ne tik žmonės, kurie gyvena čia dabar, bet ir tie, kurie čia gyvens ateityje.

Ir pagrindinė atsakomybė pas mus už žmones, šeimas, kurie čia gyvena senai. Ir šitie žmonės dirba.“

Weidel žodžiais, valstybės užduotis yra tautos gerovė, žmonių negalima išmesti lauk, valstybė yra vokiečių piliečių, o ne vyriausybės. Nuo 1972 metų pas vokiečius vis mažiau vaikų, bet nieko nepadaryta. Gimstamumas kompensuojamas imigracija. Pas musulmonų imigrantus gimstamumas visai kitoks. Nusikaltimai žmonių su daugybe identitetų nejaudina valdžios.

Parlamentarė teigė, kad merginos su hidžabais ir vyrai su peiliais neužtikrins Vokietijos gerovės, ekonomikos augimo ir, visų pirma, socialinės valstybės. Tam reikalinga kvalifikacija. Vokietija tapo šalimi beribės imigracijos nekvalifikuotų ir emigracijos kvalifikuotų darbuotojų. Ir ką daryti? Kas ateityje aprūpins pensijomis?

Weidel pažymi šios valdžios neįgalumą valdyti situaciją, kai Bundestago vice-prezidentė Claudia Roth deklaruoja „Vokietija, tu mėšlo gabale“.

Weidel pabrėžė, kad AfD pasisako už atsakomybę, teisingumą ir orią ateitį.

Todėl ji pareikalavo paviešinti visus biudžeto skaičius, užtikrinti Vokietijos sienų saugumą, tikro mokesčių teisingumo, padidinti neapmokestinamų pajamų dydį iki 2000 eurų, neatiduoti Vokietijos suvereniteto likučių Briuseliui.

Savo kalbą Weidel baigė Čekijos prezidentą Zemano žodžiais: „Jeigu jūs gyvenate šalyje, kurioje jūs būsite baudžiamas už žvejojimą be bilieto, bet ne už neteisėtą perėjimą sienos be galiojančio paso, tai jūs turite pilną teisę pasakyti, kad šią šalį valdo idiotai“.

Nuorodos:

http://www.pi-news.net/2018/05/alice-weidel-im-bundestag-dieses-land-wird-von-idioten-regiert/

https://www.facebook.com/aliceweidel/

https://youtu.be/eG3TAvZvocI