Ukraina pripažino, kad Rusijos Kryme gyvenimas geresnis

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2018-05-23 15:50:56, skaitė 684, komentavo 1

Ukraina pripažino, kad Rusijos Kryme gyvenimas geresnis

Krymas, archyvinė nuotrauka
Krymas, archyvinė nuotrauka

Buvęs Ukrainos ministras tvirtina, kad dabartinė Krymo valdžia daro daug dalykų, kurie pagerins pusiasalio gyventojų gyvenimą

VILNIUS, gegužės 22 — Sputnik. Rusijos valdžios institucijos prisideda prie realaus gyvenimo pagerėjimo Kryme, kanalo "ZIK" eteryje sakė buvęs Ukrainos transporto ir ryšių ministras Jevgenijus Chervonenko.

Pasak jo, tilto statyba per Kerčės sąsiaurį gerokai pagerins Krymo gyventojų kasdienybę. Tuo pačiu metu buvęs ministras pabrėžė, kad Maskva sąmoningai investavo į šį projektą daug lėšų.

"Aš tikiu veiksmais, aš netikiu emocijomis, šūkiais: "Mes smerkiame Krymo tiltą, jis žlugs!" Esu ukrainietis, ir aš palaikau Ukrainos interesus. Bet logika yra labai paprasta", — sakė buvęs transporto ministras.

Kaip teigė Chervonenko, Kryme vyksta didelio masto darbai, siekiant plėtoti infrastruktūrą ir gerinti gyventojų gyvenimo lygį. Atskirai paminėjo šiluminių jėgainių statybas ir vandens tiekimo sistemos plėtrą.

"Oro uostas yra fantastiškas — iki 200 sunkiųjų orlaivių per dieną atvyksta ir išvyksta, keliai yra geresni. Tai yra, jie daro tai, ką turėjome daryti mes", — pabrėžė Chervonenko.

Krymas ir Sevastopolis tapo Rusijos regionais po 2014 metų kovo mėnesio referendumo. Prijungimą prie Rusijos teritorijos palaikė 96,77% ir 95,6% Sevastopolio gyventojų.

Maskva ne kartą pabrėžė, kad Krymo gyventojai nubalsavo už prijungimą prie Rusijos teritorijos demokratiškai, atsižvelgdami į tarptautinę teisę ir Jungtinių Tautų Organizacijos įstatus. Tačiau Ukraina vis dar laiko Krymą savo, bet laikinai okupuota teritorija. Rusijos prezidento teigimu, Krymo klausimas "uždarytas visiems laikams".