Popiežius: šeima – vyro ir moters sąjunga, abortai lygiaverčiai nacių nusikaltimams

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-06-19 12:30:08, skaitė 762, komentavo 2

Popiežius: šeima – vyro ir moters sąjunga, abortai lygiaverčiai nacių nusikaltimams

47rs160511b059.jpg

Susitikime su Šeimų forumo asociacijos delegacija popiežius Pranciškus patvirtino, kad šeima turi būti suprasta tik kaip vyro ir moters sąjunga bei pabrėžė, kad abortas – dar negimusio vaiko nužudymas.

„Mes kalbame apie diversifikuotas šeimas: skirtingus šeimų tipus. Bet žmogiškoji šeima, vyro ir moters, kaip Dievo paveikslas, tėra vienintelė. Ji yra vienintelė.“

Popiežius priminė: santuoka sudaroma visam gyvenimui, ji neišardoma, net jei kartais tai pareikalauja kantrybės ir aukos, ypač kai susiduriama su rimtais sunkumais. 

Taip pat paliestas šeimos pašaukimas pratęsti gyvybę ir primintas žmogaus gyvybės šventumas, dėl kurio privalu žmogaus gyvybę gerbti kiekvienoje jos stadijoje.

Kalbėdamas su Italijos šeimų asociacijos nariais, kaip praneša the Associated Press, popiežius pasakė, kad apgailestauja, jog kai kurios poros nusprendžia neturėti vaikų ar renkasi priešgimdyminius testus tam, kad sužinotų, ar jų dar negimęs vaikas turi kokių nors fizinių trūkumų.

„Pirmas pasiūlymas tokiose situacijose būna: „Ar mes norime jo atsikratyti?“, – teigė popiežius, pridurdamas, kad abortas yra „vaiko žmogžudystė“ ir kad lengvo gyvenimo noras nesuteikia teisės  atsikratyti „nekalto žmogaus“.

Popiežius prisiminė, kad savo jaunystėje buvo priblokštas istorijų apie vaikus, kurie praeityje, jei gimdavo su negalia, būdavo „numetami nuo kalno“.

„Šiandien mes darome tą patį dalyką“, – tvirtino jis.

„Paskutinį amžių visas pasaulis buvo šokiruotas to, ką naciai padarė išgryninti rasei. Šiandien mes darome tą patį dalyką, bet su baltomis pirštinėmis“, – konstatavo popiežius.

Parengta pagal 'Pope says abortion is ‘white glove’ equivalent of Nazi eugenics', 'Popiežius: Šeima – vyro ir moters sąjunga' ir 'Pope on family and marriage: man and woman is the only one'.