Merkel susitarė su Vokietijos Vidaus reikalų ministru Zeehoferiu dėl migracijos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-07-03 21:45:05, skaitė 736, komentavo 2

Merkel susitarė su Vokietijos Vidaus reikalų ministru Zeehoferiu dėl migracijos

https://3.bp.blogspot.com/-Nk0SMmOV2hY/WzrfNIzpBCI/AAAAAAAAKn8/bQGFttxKR60APY74v0RH4VU9LR2ia8VjQCLcBGAs/s1600/630x356.jpg

DW informuoja, kad po įtemptų derybų Vokietijos VRM vadovas Horstas Zeehoferis ir Vokietijos kanclerė pasiekė kompromisą dėl pabėgėlių. Zeehoferis liks ministro poste. Apie tai jis pranešė vėlai vakare pirmadienį, birželio 2 dieną.

Krikščionių demokratų sąjungos (KDS) pirmininkė Angela Merkel ir Krikščionių socialinės sąjungos (KSS) pirmininkas Horstas Zeehoferis „pasiekė susitarimą, kaip ateityje užkirsti kelią nelegaliai nelegalią imigraciją per Vokietijos ir Austrijos sieną“. Apie tai informavo Zeehoferis.
 

44497032_303.jpg

Merkel pasakė apie „gerą kompromisą“, kurį pasiekė derybų dalyviai. Šis susitarimas numato sukūrimą Vokietijoje tranzitinių centrų pabėgėliams. Tai leis „ES išlaikyti partnerystės dvasią ir tuo pačiu metu padarytas lemiamas žingsnis sutvarkant antrinę migraciją“, pabrėžė Merkel.

 

Registruoti kitose ES valstybėse migrantai gali būti trumpam laikui apgyvendinti tranzitiniuose centruose, o po to deportuoti į ES valstybes. Jeigu Vokietija ir kitos ES valstybės nebuvo sudariusios sutarties, kuri reguliuoja pabėgėlių sugrąžinimo procedūrą, migrantus sulaikys ant Vokietijos sienos ir neįleis į šalį.
 

630x356%2B%25281%2529.jpg

Horstas Zeehoferis, kuris šiuo metu užima Vidaus reikalų ministro ir partijos pirmininko postus (nuo 2008 metų), buvo pareiškęs, partijos vadovybės posėdyje, kad artimiausių trijų dienų bėgyje ketina pasitraukti iš abiejų šių pareigų. Jis sukritikavo susitarimus, kurie buvo pasiekti ES viršūnių susitikime dėl pabėgėlių praėjusią savaitę.

Birželio 28-29 d. ES valstybių vadovai susitarė dėl pabėgėlių srauto stabdymo priemonių: ES pasienio tarnybos Frontex stiprinimo, pabėgėlių stovyklų Šiaurės Afrikoje steigimo, sukūrimo ES teritorijoje stovyklų migrantams, kurių prašymai suteikti prieglobstį yra dar svarstomi. Be to, Ispanija ir Graikija priims atgal pabėgėlius, sulaikytus kertant Austrijos-Vokietijos sieną, kurių duomenys jau įtraukti į duomenų bazę EURODAC.

Austrijos dienraštis Krone skelbia Zeehoferio-Merkel susitarimo tekstą:

DhIGHiCWAAAgDkk.jpg

Nuorodos:

https://www.dw.com/ru/глава-мвд-и-канцлер-фрг-достигли-согласия-по-миграционному-вопросу/a-44496925

https://www.krone.at/1733612