Šokiruojanti pabėgėlių kaina: 12 vokiečių turi dirbti ir mokėti mokesčius, kad išlaikytų 1 imigrantą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2018-07-13 12:50:49, skaitė 803, komentavo 0

Šokiruojanti pabėgėlių kaina: 12 vokiečių turi dirbti ir mokėti mokesčius, kad išlaikytų 1 imigrantą

https://2.bp.blogspot.com/-RHCwkvV8RV0/W0d29iiwYWI/AAAAAAAAKzQ/FYIX_cOIlc00JyX3jkKzdHGw8NtavlfAQCLcBGAs/s1600/shutterstock_360848300-702x459%2B%25281%2529.jpg

Su nekantrumu laukiu, kada ponia prezidentė paskelbs mums, kiek gi iš tiesų Lietuvai kainuoja į šalį vežami pabėgėliai: jų būtų nuoma, sveikatos priežiūra, mokslas, teisinės paslaugos ir t.t. Aš laukiu, kada prezidentė mums paaiškins, kiek lietuvių turi dirbti ir mokėti mokesčius, kad išlaikyti iš Afrikos ir Azijos vežamą pabėgėlius? Aš to laukiu, nes esu diskriminuojamas jų atžvilgiu, nes visą gyvenimą dirbęs ir Lietuvai mokėjęs mokesčius, aš pasmerktas skurdžiai senatvei, pensijai, gerokai mažesnei, negu mano valstybė moka šiems dykaduoniams, kuriems, be to, nuomoja butus, samdo advokatus, apmoka jų mokslą ir t.t.

Prezidentė tyli, ir tylės, nes migracijos kaina, ir ypač kaina išlaikymo vieno „pabėgėlio“, yra viena iš pačių didžiausių ES paslapčių.

Vokietijoje buvo bandoma bent apytikriai apskaičiuoti tokias išlaidas. Rezultatai šokiravo. Nuo 2014 metų iki 2017 pabaigos Vokietijoje prieglobsčio paprašė 1,7 milijono imigrantų. Vyriausybė išlaidas šių imigrantų išlaikymui vertina 30-40 milijardų, bet neaišku kokios yra papildomos išlaidos vaikų darželiams, mokykloms, teisėjams advokatams, sveikatos apsaugai ir t.t.

Vokietijos vystymosi ministras Gerdas Miuleris nurodė, kad milijonas pabėgėlių Vokietijos federalinei vyriausybei ir savivaldybėms kainavo 30 milijardų eurų per metus, arba 2500 eurų vienas žmogus per mėnesį!

Tai mokesčių naštą 12 vokiečių, kurie uždirba po 3000 eurų per mėnesį. Nelydimiems nepilnamečiams išlaidos siekia 5000 eurų per mėnesį.

Manoma, kad šios išlaidos yra ženkliai didesnės, nes pabėgėliai nedirba, arba dirba ne pilną dieną. Dauguma jų yra beraščiai.

Savo autobiografijoje "Tiesos paieškoje" garsiausias Vokietijos ekonomistas profesorius Hansas-Werneris Sinn sako, kad migrantų krizė gali kainuoti šaliai beveik vieną trilijoną eurų. Sinnas yra buvęs Angelos Merkel patarėjas ir iki pernai buvęs ekonominių tyrimų IFO instituto prezidentas.

Nuo 2015 metų Vokietija priėmė 1,5 milijono migrantų, kurie, kaip sako Sinnas, nėra stomatologai, teisininkai ir branduolinės energijos mokslininkai, tačiau dažniausiai neturi kvalifikacijos ir jokio išsilavinimo. Tarp jų 59 procentai buvo beraščiai. Profesorius nuomone, šie žmonės jų gyvenimo metu niekada grąžins to, ką gavo iš Vokietijos gerovės valstybės. Kiekvienas „pabėgėlis“ Vokietijai per savo gyvenimą kainuos 450000 eurų, atskaičius jo indėlį į šalies ekonomiką.

Vokietijos federalinė vyriausybė pabėgėliams 2016 metais išleido per 21,7 mlrd. eurų. Dar tiek pat išleido savivaldybės iš savo biudžetų. Prie šių išlaidų dar reikia priskaičiuoti valdymo, socialinio poveikio, medicinos draudimo, saugumo, personalo, transporto, juridines, padaromų nusikaltimų išlaidas, imigrantų šeimų susijungimo kainą.

Į savo kilmės šalis 2017 metais šie „pabėgėliai“ iš Vokietijos išsiuntė 17,7 milijardus eurų. Todėl, reikia manyti, kad išlaidos jų išlaikymui yra kelis kartus didesnė, nei deklaruota Vokietijos vyriausybė.

Meluoja vokiečiams ponia Merkel, kaip ir dauguma jos ES kolegų.

Aš tikiu, kad D.Grybauskaitė mums nemeluos ir papasakos, kiek Lietuvai kainuoja jos įsipareigojimas priiminėti „pabėgėlius“.

Nuorodos:

https://voiceofeurope.com/2018/07/it-takes-twelve-germans-to-work-and-pay-taxes-in-order-to-fund-the-cost-of-just-one-migrant/

https://www.nzz.ch/meinung/kommentare/die-fluechtlingskosten-sind-ein-deutsches-tabuthema-ld.1316333

https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-costs/german-government-plans-to-spend-93-6-billion-euros-on-refugees-by-end-2020-spiegel-idUSKCN0Y50DY

http://lebionka.blogspot.com/2018/04/profesorius-sinn-pabegeliai-vokietijos.html

http://lebionka.blogspot.com/2018/07/vokietija-pabegeliams-ir-ju-giminems.html