Latvija pasiūlė padalinti Rusiją į kelias dalis dėl "taikos ES"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/baltic/... 2018-07-30 10:19:34, skaitė 763, komentavo 1

Latvija pasiūlė padalinti Rusiją į kelias dalis dėl

Latvijos deputatas Aleksandras Kiršteinas paskelbė eilinį antirusišką pareiškimą, apibrėžęs "taikos Europoje" sąlygas

VILNIUS, liepos 30 — Sputnik. Latvijos Seimo narys Aleksandras Kiršteinas pareiškė apie būtinybę "suskirstyti Rusiją į kelias dalis".

Apie tai politikas parašė savo Twitter paskyroje.

Latvijos deputato manymu, tokia priemonė yra "reikalinga jo šalies ir Europos ramybei".

"Tik tada, kai Rusija susiskaidys į mažąsias šalis pagal etninę sudėtį, kariniai konfliktai baigsis, o Europoje nusistovės taika daugeliui metų", — padarė išvadą Kiršteinas.

Šiuo pareiškimu politikas pakomentavo užrašą, skirtą rašytojui Vladimirui Voinovičiui, kuris pasiūlė ekstremistinę Tarybų Sąjungos himno versiją.

Voinovičius mirė nuo širdies priepuolio naktį į šeštadienį, būdamas 85 metų amžiaus. Rašytojas yra žinomas už kūrinius "Trilogija apie kareivį Ivaną Čonkiną", "Maskva 2042" ir "Portretas pasaulio fone".

Baltijos politikai sistemingai skelbia antirusiškus pareiškimus, nepaisant to, kad kai kurie iš jų, pavyzdžiui, buvęs Latvijos susisiekimo ministras Anrijus Matissas, pažymi, jog respublikų ekonomikos būklė pablogėjo po krizės santykiuose su Rusija. Taigi, birželį buvęs Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas pareiškė, kad jei Rusija puls Baltijos šalis, tai ji praras keletą miestų, tarp jų Sankt Peterburgą ir Tomską.

Po jau įprastų aštrių pareiškimų prieš Maskvą Rusijos valdžia apribojo įvažiavimą į šalies teritoriją iš pradžių labiausiai antirusiškai nusiteikusiems Lietuvos politikams ir visuomenės veikėjams, po to kai kuriems Estijos ir Latvijos asmenims.