Viktoras Orbanas: Briuselio elito dienos suskaičiuotos

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/24302/viktoras-... 2018-07-31 09:48:21, skaitė 819, komentavo 2

Viktoras Orbanas: Briuselio elito dienos suskaičiuotos

Dabartinio Briuselio elito dienos suskaičiuotos ir į jo vietą turi ateiti nauji „krikščioniški politikai demokratai“. Tokią nuomonę šeštadienį išsakė Vengrijos ministras-pirmininkas Viktoras Orbanas, pasisakydamas Rumunijos vasaros universitete Baile Touchnad mieste kuriame pagrinde gyvena etniniai vengrai.

Viktoras Orbanas: „Europos komisija, pasak Lisabonos sutarties, yra jos garantas, taip pat kaip ir visų kitų pagrindinių Europos Sąjungos dokumentų. Todėl Europos komisija turi būti bešališka, be išankstinių nuostatų ir garantuoti visų keturių laisvių egzistavimą. Vietoje to Europos komisija veikia liberalų interesų naudai ir tuo pačiu prieš Centrinės ir Rytų Europos šalis.. Europos komisija – laisvės priešas, todėl, kad ji gina Europos socializmo kūrimą, o ne laisvę. Mes džiaugiamės, jog šios Europos komisijos dienos suskaičiuotos“.

Pasak konservatyviojo Vengrijos vyriausybės vadovo, Europos parlamento rinkimai 2019 metais taps lemiamais Europos ateičiai, kadangi juose nuo valdžios gali būti nušalintas dabartinis elitas, – liberalus, tačiau nedemokratiškas ir nesugebantis apginti Europos nuo imigrantų-musulmonų“. (rusiško teksto versija)

Rusų kalba:

Anglų kalba: