Rusijos karininkas: Baltijos instruktoriai Donbase ruošia "silovikams" snaiperius

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-08-03 09:59:14, skaitė 757, komentavo 3

Rusijos karininkas: Baltijos instruktoriai Donbase ruošia

Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos piliečių, dalyvaujančių konflikte Rytų Ukrainoje, Kijevo pusėje, skaičius yra apie du ar du su puse tūkstančio žmonių, sako atsargos pulkininkas Viktoras Baranec

VILNIUS, rugpjūčio 2 — Sputnik. Donbase Ukrainos saugumo pajėgų pusėje kovoja keli tūkstančiai samdinių iš tokių šalių kaip Lietuva, Latvija ir Lenkija, praneša RIA Novosti su nuoroda į oficialų LLR Liaudies milicijos atstovą Andrejų Maročko. Pasak jo, užsienio instruktoriai taip pat apmoko Ukrainos kareivius.

Interviu Sputnik Lietuva laikraščio "Komsomolskaja pravda" karo apžvalgininkas, išėjęs į pensiją pulkininkas Viktoras Baranec sakė, kad NATO šalys vis labiau "įsitraukia" į Ukrainos konfliktą, padidindamos samdinių skaičių Donbase.

"Kelių tūkstančių skaičius — galima suprasti įvairiais būdais: ir Donecko, ir Luhansko respublikų žvalgyba nustatė jau seniai. Ir jie ten kažkur svyruoja tarp dviejų ar dviejų puse tūkstančio. Be to,  reikia atkreipti dėmesį, kad šie instruktoriai dirba šaudykliniu būdu ir pagal konkrečius profilius. Pavyzdžiui, didelį dėmesį Baltijos instruktoriai skiria Ukrainos snaiperių mokymams. Juolab, kad žinome, kai kurios NATO šalys dalijasi su Ukraina snaiperiams skirtais ginklais. Ir iš tikrųjų dabar šiuos Ukrainos snaiperius apmoko tiek Baltijos, tiek Lenkijos snaiperiai. Kalbant apie Lenkiją, lenkai tiesiog užplūdo Ukrainą… Jos (Lenkijos — Sputnik) politika Rusijos atžvilgiu yra suprantama: kuo blogiau Rusijai, tuo geriau Lenkijai ir Ukrainai", — teigė ekspertas.

Pasak jo, tiesiogiai užsienyje dirbančių instruktorių skaičius karo zonoje kas mėnesį didėja.

"Dabar galime sakyti, kad NATO šalys patyliukais vis labiau įsitraukia į Ukrainos konfliktą. Kalbant apie teisinę bazę, tai į ją Kijevo pasipriešinimo rėmėjai jau seniai nusispjovė. Visos šios tarptautinės taisyklės jau seniai guli kokiuose nors Europos šiukšlynuose", — papasakojo Baranec.