Jaunieji genijai: Rusijos mokinių komandos iš tarptautinių olimpiadų parsivežė aukso ir sidabro medalius

Autorius: Minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2018-08-03 10:03:49, skaitė 571, komentavo 0

Jaunieji genijai: Rusijos mokinių komandos iš tarptautinių olimpiadų parsivežė aukso ir sidabro medalius

Dvi Rusijos mokinių komandos grįžo iš tarptautinių chemijos ir fizikos olimpiadų su pergale. Jie laimėjo keletą aukso ir sidabro medalius.

Tarptautinė fizikos olimpiada pasibaigė praeitą savaitę, kurioje Rusijos 5-ių asmenų komanda laimėjo keturis aukso medalius ir vieną sidabro. Be to, neįtikėtinus gabumus parodė šešiolikmetis Grigory Bobkov ir gavo geriausio europiečio vyro titulą.

"Mums svarbu parodyti gerus rezultatus tarptautiniame lygmenyje",- kalbėjo vienas iš aukso medalių laimėtojų. "Mes privalome mokytis daug ir nenukrypti nuo dienotvarkės."

Konkurse Portugalijoje, Lisabonoje dalyvavo komandos iš 90-ies šalių. Kiekvienas mokinys turėjo spręsti tiek teorines, tiek praktikines užduotis. Tam kad pasiruoštų šiam išbandymui mokiniai turėjo mokytis tokiam lygyje, kuriame mokosi technologijų studentai.

Kita Rusijos komanda laimėjo du aukso ir du sidabro medalius chemijos olimpiadoje, kuri vyko Čekijoje ir Slovakijoje. Čia dalyvavo komandos iš 76-erių valstybių.

"Sudėtingiausia dalis buvo kasdien miegoti tik 5-6 valandas",- kalbėjo mokinys, antras surinkęs daugiausiai taškų tarp 300 dalyvių. "Aš buvau laimingas, kad patekau ant scenos [tarp laimėtojų]. Tai yra nuostabu, kai visa publika tave mato stovintį ant pjedestalo."