LVI atsakymas dėl klaidinančių aliuzijų į sąsajas su sputnik.lt

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/lvi... 2020-04-09 09:29:00, skaitė 788, komentavo 0

LVI atsakymas dėl klaidinančių aliuzijų į sąsajas su sputnik.lt

Vakar socialinėse medijose buvo paskleista melaginga ir šmeižikiška aliuzija apie neegzistuojančius Laisvos visuomenės instituto (LVI) ryšius su vienu iš Kremliaus propagandiniu ruporu, Sputniknews

Konkrečiai – socialiniame tinkle Facebook privatus asmuo paskelbė įrašą, esą portalas sputnik.lt rekomenduoja apsilankyti LVI internetinę svetainę ir taip implikavo LVI sąsajas su Lietuvai nedraugiškomis užsienio jėgomis.  Netrukus šiuo klaidinančiu privataus asmens įrašu dalinosi ar nevengė komentuoti politikai ir visuomenininkai, tokie kaip Rasa Juknevičienė, Jonas Ohmanas ir kiti, taip padarydami žalą LVI reputacijai.

Reaguodami į skleidžiamą šmeižikišką informaciją, pateikiame LVI atsakymą:

  1. Portalas sputnik.lt yra Lietuvos piliečiui Laurynui Ragelskiui priklausanti interneto srauto nukreipimo (internet traffic misdirection, angl.) svetainė – tai visiškai kitas portalas nei propagandinis Kremliaus ruporas Sputniknews. Kaltinimai LVI grįsti aliuzija, kylančia iš panašumo tarp dviejų nesusijusių portalų pavadinimų.
  2. LVI nėra atsakingas už nesusijusių tinklalapių savininkų sprendimus naudoti nuorodą į LVI interneto svetainę ir toks naudojimas jokiu būdu nerodo, kad LVI pritaria portale skleidžiamai informacijai; iš portalo sputnik.lt savininko LVI pareikalavo pašalinti atitinkamą nuorodą.
  3. LVI neturi ir niekada neturėjo jokių ryšių su Rusijos politikais, verslininkais, žiniasklaidos kanalais ar su Kremliaus interesui Lietuvoje palankiomis organizacijomis.
  4. LVI skleidžia ne Putino propagandistų, bet Sovietų Sąjungą sugriovusių šv. Popiežiaus Jono Pauliaus II, JAV prezidento Ronaldo Reagano, taip pat Europos Sąjungos tėvų kūrėjų Konrado Adenauerio ir Roberto Schumano idėjas.
  5. Rusija nėra valstybė, kurioje klesti laisva visuomenė, kaip ją supranta LVI. Rusijos vadovybė nieko nepadarė, kad būtų deramai gerbiama žmogaus gyvybė nuo pradėjimo, užtikrinama religijos laisvė ir piliečių apsauga nuo perteklinio valdžios kišimosi į jų gyvenimą. 
  6. Šmeižikiškas aliuzijas apie LVI skleidžiantys privatūs asmenys ir jomis dalintis skubantys politikai demonstruoja visišką internetinį neraštingumą, arba – labiau tikėtina – baimę ir neapykantą LVI vykdomai veiklai ir norą ją sustabdyti bet kokiomis priemonėmis.
Parengė LVI komanda

 Debilai, bl.

Toj pačioj apkaboj: