Peter Szijjarto interviu Lenkijos televizijai: migrantus gali sustabdyti tik tvora

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-10-06 16:33:00, skaitė 357, komentavo 2

Peter Szijjarto interviu Lenkijos televizijai: migrantus gali sustabdyti tik tvora

Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Peteris Szijjarto Lenkijos TVP laidoje "Žinių svečias" (TVP INFO) pasakė, kad migrantus gali sustabdyti tik tvora. Jis nurodė, kad Lenkija gali tikėtis Vengrijos solidarumo.

"2015 m. susidūrėme su labai panašiu reiškiniu, kai 400 000 nelegalių imigrantų kirto mūsų šalį, nepaisydami vietos įstatymų, nenorėdami bendradarbiauti su vietos valdžios institucijomis, užimdami viešąsias erdves, blokuodami kelius. Manau, kad Vengrija jau išbandė vienintelį sprendimą - pastatyti tvorą pasienyje, nes be fizinių kliūčių, be tinkamų žmonių, dirbančių vietoje, neįmanoma jų sustabdyti." - sakė Peteris Szijjarto, kalbėdamas apie padėtį Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

„Vienintelis būdas sustabdyti nelegalių imigrantų srautą - tvirta apsaugos infrastruktūra, t. y. pasienio tvoros. Tai padarėme, nors per pastaruosius šešerius metus sienų apsaugai be jokios Briuselio pagalbos išleidome daugiau kaip 1 mlrd. eurų. Nepaisant to, buvome labai smarkiai puolami. (...) Kai kurie kolegos iš Europos net palygino mus su blogiausiomis praėjusio amžiaus diktatūromis. Vienintelis skirtumas tarp 2015 m. ir dabar yra tas, kad šį kartą už tai sulauksite aplodismentų, ir tai yra gerai“. - pabrėžė Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Vengrijos URM vadovas Lenkijos opozicijai

Peter Szijjarto buvo paklaustas, ką jis atsakytų Lenkijos opozicijos politikams, kurie nori įsileisti imigrantus į Lenkiją.

„Jie turėtų prisiminti 2015 m. Jei tada būtume apsigynę, nebūtume susidūrę su milijonais imigrantų, atvykusių į mūsų žemyną. 2015 m. į Europą atvykę imigrantai kelia didžiulę grėsmę. (...) Vakarų Europos visuomenės verčiamos atsisakyti savo tradicijų, simbolių, gyvenimo būdo“. - pabrėžė jis.

„Jei susiduriame su organizuotais imigrantų srautais kitos šalies pasienyje, tai yra hibridinis karas. (...) Lenkija gali tikėtis Vengrijos solidarumo ne tik šiuo atveju, bet ir apskritai“. jis sakė.

Kodėl EK blokuoja pinigus iš Atstatymo fondo?

Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas atsakė į klausimą, kodėl Lenkijai ir Vengrijai blokuojamos lėšos iš Atstatymo fondo.

„Manau, kad tai grynas šantažas, pagrįstas ideologija ir politiniu požiūriu. (...) Lenkija ir Vengrija yra dvi Europos šalys, kurios, be abejo, prieštarauja pagrindinei srovei ir liberalizmui, tačiau kartu abi mūsų šalys yra sėkmingos. Manau, kad liberalioji srovė negali suvirškinti to, kad šalys, kurių politika grindžiama krikščioniškais pagrindais, patriotizmu, dešiniojo sparno vyriausybėmis, tuo pat metu pasiekia sėkmę, jie to neįsivaizduoja.“ - atsakė jis.

Peter Szijjarto atkreipė dėmesį į dvigubus Briuselio taikomus standartus, be kita ko, kalbėdamas apie Lenkijos teismų sistemos reformą.

„Pažvelkime į reglamentus, kiek suprantu, labai panaši teisingumo sistema veikia Ispanijoje, ir ten ji veikia gerai, o pas mus – ne“. - pabrėžė jis.

„Briuselis elgiasi kaip politinė imperija, bet taip neturėtų būti.“ - pasakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto.

https://wpolityce.pl/polityka/568914-szef-msz-wegier-tylko-plot-moze-zatrzymac-imigrantow

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786