R. Alaunis: LDiena nusirito žemiau melo ir propagandos portalo Delfi lygio

Autorius: Ramūnas Alaunis Šaltinis: https://www.facebook.com/ramun... 2016-12-11 20:59:21, skaitė 3195, komentavo 0

R. Alaunis: LDiena nusirito žemiau melo ir propagandos portalo Delfi lygio


- VALIO! Dugnas pasiektas!

Perskaičiau paskutinius kelis Ldiena skelbtus, reklamuotus, rekomenduotus straipsnius ir padariau išvadą, kad LDiena nusirito žemiau melo ir propagandos portalo Delfi lygio.

Vienas iš tokių, kuriuos pavadinčiau tiesiog paistalais, tai Simono Kroydono straipsnis pavadinimu "Artūro Paulausko pralaimėjimas 1998 metų Prezidento antrojo turo rinkimuose buvo sufabrikuotas, nes jis perdaug žinojo". O kitas bulvarinis skaitalas, tai Australijoje gyvenančios lietuvės Sandros Bernotaitės samprotavimai apie Lietuvių emigracijos problemą neturint plataus supratimo ir žinių apie išorines ir vidines migracijos priežastis straipsnyje "Migracija į kitą pusę".

S. Bernotaitės Straipsnyje daug netikslumų, daug citatų ne į tema, daug klaidingų emigracijos reiškinio aiškinimų remiantis užsienio ekonomikos prof. kaip "autoritetu" P. Coller, keliami klausimai į kuriuos nėra pateikti atsakymai. Autorė bando paaiškinti Lietuvos emigracijos, šalies ekonomikos problemas gyvendama Australietiškoje sąmonėje, t.y. pagal principą "one size fits all". Viskas suplakti į vieną krūvą - ekonomika, vertybės, politika, filosofija, visą tai sudedant į formalius akademinius rėmus skirtus kvailinti žmonėms.

Tarp kitko, straipsnyje minimas autoritetas yra korporatyviniam pramoniniam bankiniam elitui tarnaujantis "mąstytojas" Paul Collier (https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Collier).

Apie tai parašiau Laurynui Ragelskiui, bet jis tik pasišaipė.

Kiek paskutiniu metu peržiūriu LDienoje staipsnių, nerandu nei vieno, kurį galėčiau kam nors kitam parekomenduoti

Straipsnių misija turėtų būti švietėjiška, o ne skleisti marazmus žmonėms.

---
LDiena.lt: atsakysiu Stalino žodžiais. Kai jam partijos veikėjai pasiskundė, jog tarybiniai rašytojai prastai rašo ir neugdo partinio sąmoningumo masėse, Josifas Visarionovičius tarė:

- Aš neturiu jums kitų rašytojų.

Matote, kad galite geriau - puiku, nuostabu, pirmyn. Rašykite, LDiena.lt yra atvira visiems: Viršutinis meniu -> [Pridėk savo] -> [Pridėti naujieną]

Tingite? Nenorite? Tuomet skaitykite delfį ir kitus 15minutinius.